Bursa Miras Avukatı
  • Anasayfa
  • İletişim

Bursa Miras Avukatı
En İyi Miras Avukatları

  • Anasayfa
  • İletişim

Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Nedir

15 Nisan 2021
Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Nedir
Tapu kayıtlarında ki bilgilerinin doğru olarak düzeltilmesi için tapu kaydının düzeltilmesi davası açılır. Tapu kayıtlarında ki bilgiler tapu memuruna aktarılırken yanlış aktarıla bilinir. Tapu memura fark etmeden bir harf ya da kelimeyi yanlış yazabilir. Tapunun asıl sahibi bu durumu düzeltmek istemesi ile tapu kaydının düzeltmesi davasına açmaya gerek duyar.

Tapu sahibinin yanlış ya da eksik bilgiler ile doldurulan tapuyu gerekli yerlerde kullanamaz. Çünkü tapular yerlerinden oynatılamayan yerlerin bilgisini içerir. O yerin sahibi resmi olarak da sahibi olması gerekir. Resmi olarak o yerin sahibi tapu ile olunur. Tapuda ki bilgilerin tam olmaması ile o yer resmiyette asıl kişiye ait olmaz.

Bu tarz sebeplerden dolayı herkes kendilerine ait tapuların tam olarak resmi olmasını ister. Tapu kaydının düzeltilmesi davası için mahkemeye başvurur. Çünkü tapuda ki asıl bilgiler ancak mahkeme kararı ile düzeltme işlemi sağlanır.

Bazı tapu kaydının düzeltilmesi davaları; başka davaların verilen karar ile açılır. Başka bir dava ki olay ya da durum için tapu kaydının düzeltilmesi davası açılması kararı verildiği oluyor.

Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davasında Gerekli Bilgiler Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Mahkeme Süreci

Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davasında Gerekli Bilgiler


Tapu kaydının düzeltilmesi davası için öncelikle bir hukukçu ile görüşülmesinde fayda vardır. Hukukçu yardımı ile tapu kaydının düzeltilmesi davası için bir dilekçe yazılır. Yazılan dilekçe bulunan yerin tapu sicil müdürlüğe hitap edilerek yazılır.

İlgili Link: Aile İçi Tapu Devri Nedir

Dilekçe için davayı açacak kişin adı, soyadı ve Türkiye Cumhuriyeti kimlik numarası bilgilerine ihtiyaç duyulur. Davacı kişisinde karışıklık olmaması için bilgilerin net olarak yazılması gereklidir. Yazılan dilekçe tapu sicil müdürlüğüne dava açılmak isteniyor. Dava açılmak istenilen tapu sicil müdürlüğünün net bilgisi gereklidir. Çünkü davalı olarak tapu sicil müdürlüğü gösteriliyor.

Dilekçe de tapu kaydında ki bilgileri olduğu gibi yazılır. Ardından düzeltilmesi istenilen bilginin detayı yazılır. Düzeltilmesi istenilen doğru bilgilerin kanıtlanır olması gerekiyor. Doğru bilgilerin kanıtları da dilekçe yer alması gerekiyor.

İlgili Link: Tapu İptali 

Tapu Kaydının Düzeltilmesi Davası Mahkeme Süreci


Tapular taşınılmayan yerlerin kimlik belgesi olarak bilinir. Tapu kaydının düzeltilmesi davasına açılması ise tapu sicil müdürlüğüne dava açılmış oluyor. Tapu kaydının düzeltilmesi davası ile o yerin sulh mahkemesi bakar.

Sulh mahkemesi taşınılamaz yerlerin hukuk sistemine göre kararlar verilir. Burada asıl önemli olan davacının sunmuş olduğu delillerdir. Sunulan deliller; kesinliği var ise davaya olumlu yönde karar verilir. Tapu kaydında yanlış bulunan bilgilerin düzeltilmesi kararı verilir. Tapu sicil müdürlüğü de verilen son karara göre işlem yapar. Dava açılan tapuda ki bilgiler güncellenmiş olur. Tapu resmi sahibi belirlenmiş olur.

Tapu kayıtlarında ki bilgilerinin doğru olarak düzeltilmesi için tapu kaydının düzeltilmesi davası açılır. Tapu kayıtlarında ki bilgiler tapu memuruna aktarılırken yanlış aktarıla bilinir.
0 yorum
0
Facebook Twitter Google + Pinterest
Önceki makale
Boşanma Davalarında Ses Kaydı Delil Sayılır Mı
Sonraki makale
Uzatılmış Velayet Nedir

Şunlar da hoşunuza gidebilir

Mirasçı Atama

27 Kasım 2018

Miras Payının Devri

12 Nisan 2019

Saklı Pay Nedir

7 Kasım 2020

İdari Vesayet Nedir

27 Aralık 2019

Mehir Senedi Nedir

25 Mart 2021

Boşanma Davalarında Ses Kaydı Delil Sayılır Mı

6 Nisan 2021

Zümre Sistemi

2 Nisan 2019

Miras İşlemlerinizi Takip Ederken Dikkat Etmeniz Gerekenler

30 Temmuz 2021

Miras Paylaşım Oranları

21 Ağustos 2019

Mirasçılıktan Çıkarma

26 Aralık 2018

Yorum Bırak Yanıtı İptal Et

Danışmanlık Talebinde Bulunun

    Popüler Makaleler

    • 1

      Zümre Sistemi

      2 Nisan 2019
    • 2

      Baba Ölünce Miras Paylaşımı Nasıl Yapılır

      12 Ekim 2018
    • 3

      İkinci Eşin Miras Hakkı Nedir

      17 Ekim 2018

    Son Makaleler

    • Ücretsiz İzin Nedir, Nasıl Alınır?

      1 Şubat 2022
    • Trafik Kazası Sonrası Ne Yapılmalıdır

      8 Ocak 2022
    • Kiracının Tahliyesi Nedir? Hangi Durumlarda Gerçekleşir

      15 Aralık 2021
    • Kıyas Nedir

      17 Kasım 2021
    • İddet Süresi Nedir

      24 Eylül 2021

    Etiketler

    bursa miras avukatı Miras miras avukatı Miras Hukuku Miras Hukuku Bursa Miras Payları Miras Paylaşımı Mirasçı Reddi Miras Reddi Miras Nasıl Yapılır Veraset Veraset İlamı

    @2018 - Web Tasarım

    Reklam Ajansı